Basis-GGZ

In de praktijk kunt u terecht voor kortdurende, klachtgerichte behandelingen, zoals specifieke angststoornissen, stemmingsklachten of klachten naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Voor behandeling gericht op re-integratie naar werk of vastlopen in werk en opleiding kunt u ook in de praktijk terecht, waarbij vaak de verwijzing door de bedrijfsarts wordt gedaan. 

Voor de volgende behandelingen kunt u in de praktijk terecht:

  • Depressiviteit: u voelt zich somber, u heeft nergens zin in, ziet overal tegenop, u heeft weinig energie en slaapproblemen, u kunt zich slecht concentreren en voelt zich nutteloos.
  • Piekeren: u blijft maar malen over het verleden of de toekomst.
  • Angsten: u bent bang dat anderen u afkeuren, u bent bang naar buiten te gaan, met het openbaar vervoer te gaan of in een drukke winkel te lopen, u bent bang een ziekte te krijgen, bang om auto te rijden. Door de angst gaat u bepaalde situaties uit de weg (vermijding).
  • Trauma: u heeft iets ingrijpends meegemaakt en kan dit maar niet loslaten. Soms gaat het om een eenmalige traumatische gebeurtenis zoals een gewapende overval, een ernstig verkeersongeluk of de plotselinge dood van een dierbare. Het kan ook gaan om gebeurtenissen die herhaaldelijk zijn voorgekomen, zoals pestervaringen, seksueel misbruik, fysieke/geestelijke mishandeling.
  • Rouw: verlies van een dierbaar iemand, het krijgen van een ingrijpende ziekte.
  • Relatieproblemen: uw relatie loopt niet zoals u wil, u merkt steeds in dezelfde patronen terecht te komen in bijv. vriendschapsrelaties.
  • Stress en burn-out: u voelt zich gejaagd en gespannen, u heeft last van concentratieproblemen.
  • Negatief zelfbeeld: u voelt zich onzeker, raakt van streek bij kritiek, schaamt uzelf voor wie u bent, u heeft het gevoel niets waard te zijn.
  • Levensfaseproblemen: moeite met verwerken en herinrichten van uw leven na bijvoorbeeld het krijgen van een kind, een scheiding, pensionering, een zieke partner.

Indien u twijfelt of uw klachten aansluiten bij het aanbod van de praktijk neem contact met mij op om te overleggen.

In een aantal gevallen kan ik u niet helpen. Dit betreft klachten die samenhangen met een psychotische stoornis, zelfbeschadiging, suïcidaliteit en fors middelengebruik. In deze gevallen raad ik u aan via uw huisarts een verwijzing naar een GGZ- of verslavingszorginstelling in de regio, zoals ARKIN, GGZ InGeest of de Jellinek, Kick Your Habits, te regelen.